Ondersteuning bij
werk en kanker?

Wij helpen!

Werk en Kanker

In Nederland krijgen tussen de 30.000 en 40.000 werknemers per jaar te horen dat ze kanker hebben. De diagnose kanker is ingrijpend. Het confronteert uzelf, de medewerkers en directe collega's met een levensbedreigende ziekte. Iedereen reageert daar anders op. Ook speelt werk in ieders leven een andere rol. En de kijk op werk kan veranderen door de ervaring met kanker.

Op tijd de juiste aandacht bieden aan behoud van werk bij kanker kan ontslag voorkomen of er kan tijdig gekeken worden naar een oplossing die voor alle partijen passend is. Wij bieden zowel de werkgever als werknemer de juiste begeleiding wanneer u geconfronteerd wordt met kanker op de werkvloer. Onze ervaringsdeskundigen maken graag een afspraak om de mogelijkheden met u te bespreken.

Sylvia Bastiaan (HR adviseur, auteur van het boek 'Kanker! Ik heb er m'n Buik vol van!')
Door mijn werk als HR adviseur en als ervaringsdeskundige weet ik dat er grote behoefte is aan een plan op maat zodat werkgevers tijdig in het re-integratietraject kunnen sturen. Ik kan door mijn expertise inzicht geven hoe werk een onderdeel kan zijn van het leven en hoe het werk op een dusdanige wijze kan worden ingepast dat zowel de werkgever als werknemer er baat bij hebben. “Ik merk dat zowel werkgever als werknemer het als prettig ervaren dat ze mij vragen kunnen stellen die ze anders rondom kanker niet hadden durven vragen. Dat is een toegevoegde waarde die ik door mijn ziekte kan bieden aan bedrijven en hun werknemers”

Jacqueline Alleblas (Mobiliteitsadviseur)
Als ervaringsdeskundige en als werknemer heb ik gemerkt dat het voor een werkgever moeilijk is ‘hoe om te gaan met een werknemer met kanker, in relatie tot werk'. Er blijkt onder werkgevers veel onwetendheid te zijn rondom het onderwerp en is het lastig om het gesprek aan te gaan. Wat kan en mag verwacht worden van een werknemer met kanker. Door mijn eigen ervaring kan ik werknemers terug laten keren in hun kracht en werkgevers ondersteunen in het plan van aanpak en de gespreksvoering samen met de werknemer.

Heeft u vragen? wij helpen u graag!

 

Meer informatie?

Werkgever en Kanker

Werknemer en Kanker

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief