Ondersteuning bij
werk en kanker?

Wij helpen!

Werkgever en kanker

Als een werknemer kanker krijgt, geeft dat ook onzekerheden voor de werkgever. Vragen zoals; hoe kan en mag de zieke werknemer benaderd worden? Hoe moeten de collega's worden ingelicht en wat mag er gecommuniceerd worden? Hoe kan worden geanticipeerd op een ziekte met een langdurig en onzeker karakter? De werkgever heeft daarnaast ook praktische zaken op te lossen om ervoor te zorgen dat het werk doorgaat en heeft rekening te houden met de regelgeving die tijdens het verzuim geldt. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee waar niet elk bedrijf op ingericht is.

Zakelijk & Zorgzaam
Onze ervaringsdeskundigen binnen Reinders en van Soest bieden u graag de juiste ondersteuning. De insteek van onze ervaringsdeskundigen is zakelijk en zorgzaam. Er wordt deskundig gekeken naar de belangen van de werkgever en werknemer. Daarbij ondersteunen we de werkgever tijdens het proces en zorgen we dat de werknemer de benodigde begeleiding krijgt. Het zo vroeg mogelijk sturen tijdens het verzuimproces is belangrijk om te zorgen voor een betere voortgang van het arbeidsproces en de continuïteit van de organisatie.

Door onze expertise op het gebied van Werk en Kanker te combineren met de overige labels van Reinders en van Soest (HRM advies, Mobiliteit, Recruitment en Mediation) kunnen we een brede en integrale aanpak aanbieden. Daarnaast werken we met diverse professionele instanties samen zoals bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen om de goede begeleiding in de juiste banen te leiden.

Naast advies en begeleiding geven we regelmatig de workshop Werk & Kanker. Het is een interactieve workshop waar directie, leidinggevenden en HR functionarissen kennis kunnen opdoen over 'hoe om te gaan met Kanker op de werkvloer.'

Publicaties
Sylvia Bastiaan is één van onze ervaringsdeskundige. Zij heeft aansluiting met landelijke partijen zoals het NFK en universiteiten om aangesloten te zijn bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Werk en Kanker. Naast haar uitgebrachte boek schrijft ze regelmatig columns. Hieronder één van haar columns gepubliceerd door PWnet.nl

HR: bied medewerkers met kanker maatwerk

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief