top of page
brainstorming

Talent krijgt pas waarde als het benut wordt.

Coaching

Wat is coaching?

Coaching is een effectieve manier om mensen, teams en organisaties vooruit te helpen. Waar opleidingen en trainingen meestal gaan over het vergaren van specifieke kennis is coaching de manier om gedrag verder te ontwikkelen en bewustzijn van handelen te creëren. 

Coaching is een individueel, gestructureerd en doelgericht proces, waarbij onze coach op interactieve wijze aanzet tot effectief gedrag. Dat gewenste effectieve gedrag kan het gedrag zijn op de werkplek maar ook in relatie tot collega's. Tijdens het coaching traject wordt gestuurd op bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen vermogen. Dit alles met als doel om:

  • werkprestaties te verbeteren

  • persoonlijke doelstellingen te realiseren

  • ontwikkeling en groei te stimuleren

 

Soorten coaching

De coaches van Reinders & van Soest zijn inzetbaar voor diverse coaching trajecten zoals:

Coaching on the job:

Coaching on the job is een intensieve vorm van begeleiding. Op een persoonlijke manier werken aan verdere ontwikkeling van vaardigheden en kwaliteiten. De coaching vindt plaats op de eigen werkplek, tijdens een vergadering, bij een presentatie of wat verder relevant is voor het functioneren. Het doel van coaching on the job is het versterken van het reflectieve vermogen op het eigen handelen. De nieuw verkregen inzichten stimuleren de bereidheid tot het verder ontwikkelen van gewenste competenties, zodat door toepassing van meer effectief gedrag het resultaat van de prestaties verbeteren.

Loopbaan coaching:

Loopbaanbegeleiding is voor diegene die op een kruispunt van hun loopbaan staan en willen leren waar hun talenten, drijfveren en sterktes/zwaktes liggen. Dit met als doel om de werkprestaties te verbeteren, te bewegen richting een passende functie of om te leren weer energie te krijgen uit hun huidige functie of werkplek. 

Leiderschap coaching

Leiderschap kan een belangrijk onderdeel van de functie zijn en is nodig als vaardigheid om anderen 'in hun kracht' te zetten. Leiderschap vereist vaardigheden zoals visie, tact en diplomatie om de verantwoordelijkheid van het team te kunnen dragen. Leiderschaps coaching kan ook gecombineerd worden met coaching on the job. 

Business coaching:

Ondernemers en bestuurders worden gecoacht bij het formuleren van hun visie, missie, strategie en planning. Daarbij is het tevens belangrijk welke tactiek gekozen wordt om organisatiedoelstelling te kunnen verwezenlijken.  De coaches van Reinders & van Soest begeleiden hierbij.

Team coaching:

Met teamcoaching wordt er gekeken naar de gezamenlijke doelen van het team. Kunnen de doelen behaald worden met de huidige samenstelling  van het team en wordt de kracht van het individuele teamlid op de juiste manier ingezet? Als dit in kaart is gebracht kan er gecoacht worden op het teamleren. Met betrekking tot  werving en selectie kan er worden ingezoomd op wat een team nog nodig heeft om de gestelde doelen te behalen. Teamcoaching kan worden ingezet bij:

  • problemen binnen een team

  • optimaliseren van een team

  • bij de start van een nieuw team

  • bij het werven en selecteren van een nieuw teamlid

logo blik op werk.PNG

Wij zijn Blik op Werk gecertificeerd;

Ons label mobiliteit is Blik op Werk gecertificeerd. Dit betekent dat de trajecten volgens een gedegen en gekwalificeerd systeem uitgevoerd worden. Tevens zijn er voor diverse branches subsidiemogelijkheden.

FotografieIngeborgvanBruggen-7375.jpg

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder!

bottom of page