top of page
FotografieIngeborgvanBruggen-7708.jpg

 Een gesprekcyclus doe je samen

Functioneren en beoordelen

Door op een goede manier in gesprek te gaan met uw werknemer zorgt u ervoor dat hij met plezier presteert, zich blijft ontwikkelen en bij uw organisatiedoelstellingen aangesloten blijft.

Functioneren en beoordelen: 

Het is van belang dat u weet hoe uw werknemer functioneert, of hij zijn werk met plezier doet, wat hij nodig heeft om goed te kunnen functioneren en in welke mate de werknemer zich betrokken voelt bij de organisatie. Een betrokken werknemer vindt het prettig als hij een zinvolle bijdrage kan leveren aan de organisatie. Het is daarom verstandig om regelmatig met elkaar in gesprek te gaan en om de verwachtingen naar elkaar uit te spreken. 

Gesprekscyclus:  

Een gesprek hoort geen plichtmatige handeling te zijn, het is dus niet de bedoeling om jaarlijks het 'verplichte' gesprekje te houden. Het gaat niet zozeer om het proces maar om er achter te komen wat er speelt tussen werkgever en werknemer. Er zijn verschillende manieren om een gesprekscyclus in te zetten binnen de organisatie. Onze adviseurs kijken graag met u mee hoe u dit het beste binnen uw organisatie aan kan pakken. We sluiten de gesprekscyclus aan op uw kernwaarden en stellen de juiste doelen.

 

Onderdelen van een gesprekscyclus kunnen zijn: 

 • Het functioneringsgesprek

 • Het beoordelingsgesprek

 • 360 graden feedback systeem

 • POP (persoonlijke opleidingsgesprekken)

 • Het nieuwe beoordelen

  • medewerkers beoordelen elkaar

  • klanten beoordelen de medewerker

  • herhaaldelijke korte gesprekjes in plaats van 1 a 2 gesprekken per jaar

Het opleiden van managers:

Om gesprekken in goede banen te leiden is het van belang dat het management gesprekstechnieken beheerst. Onze adviseurs kunnen de managers hierbij begeleiden. Het is ook mogelijk om het management deel te laten nemen aan onze training gesprekstechnieken, beoordelen en functioneren.

FotografieIngeborgvanBruggen-7375.jpg

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder!

bottom of page