top of page
Mannelijke student

Zonder verandering geen vooruitgang

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is bedoeld voor diegenen die op een kruispunt van hun loopbaan staan en willen leren waar hun talenten, drijfveren en sterktes/zwaktes liggen. Dit met als doel om te bewegen richting een passende functie. Loopbaanonderzoek kan ook waardevol zijn wanneer een medewerker zich verder wil oriënteren op studiemogelijkheden. We onderzoeken gezamenlijk welke baan en welke werkomgeving passend zijn. En we begeleiden bij het vinden van de nieuwe passende baan.

Loopbaanbegeleiding via de werkgever of als particulier

Onze loopbaancoaches begeleiden werknemers die zelf een begeleidingstraject hebben aangevraagd (particulier) of werknemers die via hun werkgever zijn aangemeld. Een traject kan gestart worden vanuit een functie maar ook wanneer iemand tussen twee banen in zit en momenteel geen functie heeft.

 

Loopbaanbegeleidingstrajecten worden ingezet om het eigen werk weer leuk of aangenaam te maken, bij oriëntatie naar een andere functie, andere werkgever of na een langdurig ziekte of werkloosheid. 

 

Loopbaanbegeleidingstrajecten worden meestal vergoed door de werkgever. Maar ook als de werknemer zelf een traject wil starten (particulier traject*) kunnen zij contact opnemen met onze loopbaancoaches.  Regie nemen over de loopbaan en continue werken aan employability is een goede beslissing, zo blijft de werknemer in staat zich te verbeteren en blijft waardevol voor zichzelf en de (toekomstige) werkgever. 

Hoe gaan we te werk

Onze gediplomeerde loopbaancoach zal samen met de werknemer in kaart brengen hoe het verdere werkzame leven er uit zou moeten zien. Dit begint met het bewust worden van de eigen talenten en kernwaarden. Dit wordt bereikt via het inzetten van persoonlijkheidstesten, voorkeursstijlen en begeleidingsgesprekken met de loopbaancoach. Na deze eerste fase is er een duidelijk beeld van waar de behoeften en mogelijkheden voor de werknemer liggen. Gezamenlijk wordt een doel geformuleerd en benoemd wat nodig is om dit doel te bereiken. De loopbaancoach stelt samen met de werknemer een plan van aanpak op. Op basis hiervan wordt het traject verder ingezet. Van daaruit kan de stap worden gezet naar een vervolg van de carrière, binnen of buiten de huidige werkomgeving, naar een plaats waar de talenten tot hun recht komen. De trajecten zijn uiteraard persoonlijk en er wordt vertrouwelijk om gegaan met de informatie.

*Voor particuliere trajecten hanteren we aangepaste prijzen. De kosten die u maakt voor een loopbaantraject zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. 

logo blik op werk.PNG

Wij zijn Blik op Werk gecertificeerd;

Ons label mobiliteit is Blik op Werk gecertificeerd. Dit betekent dat de trajecten volgens een gedegen en gekwalificeerd systeem uitgevoerd worden. Tevens zijn er voor diverse branches subsidiemogelijkheden.

FotografieIngeborgvanBruggen-7375.jpg

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder!

bottom of page