top of page
FotografieIngeborgvanBruggen-7601_edited

Bemiddeling nodig bij een conflict?

Wij helpen!

Mediation en conflictcoaching

Reinders & van Soest biedt mediation en conflictcoaching. 

Onze professionals zijn ADR gecertificeerd registermediator / conflictcoach.

Mediaton wordt ingezet om conflicten tussen werkgever en werknemer vroegtijdig op te lossen of juist te voorkomen.  Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.  

Hoe werkt mediation:

De mediator begeleidt bij (vrijwillige) besprekingen en onderhandelingen waarin partijen gezamenlijk, zonder tussenkomst van de rechter, tot een oplossing komen. De mediator is de gespreksleider en begeleidt het proces. Dit proces start met het ondertekenen van een overeenkomst, de mediationovereenkomst. Daarin staan de spelregels van mediation en waarover het conflict gaat. De gemaakte afspraken worden door de mediator vastgelegd in een bindend slotdocument.

 

Preventief inzetten van mediation:

Het inzetten van mediation hoeft niet alleen als het conflict al zichtbaar is, maar kan ook preventief worden ingezet. Denk aan een team dat niet optimaal presteert, een medewerker die frequent verzuimt, bij de start van een re-integratietraject of bij veranderingen in de organisatie.

 

Mediation bij verzuim door ziekte:                                      

Bemiddeling wordt ook ingezet bij (langdurige) verzuimtrajecten. Gedurende een ziektetraject kan na verloop van de tijd de relatie tussen werkgever en werknemer verslechteren. Het begrip voor elkaars situatie kan afnemen en er kunnen irritaties ontstaan die het verdere proces ernstig kunnen verstoren en soms herstel of een soepel traject in de weg staan. Het inzetten van een neutrale derde partij, de mediator, die bemiddelt in het in verduidelijken van elkaars belangen en zorgt voor begrip voor elkaars situatie kan veel ellende voorkomen. De mediation wordt ingezet als duidelijk wordt als een verzuimtraject langdurig wordt.

ONZE LABELS

Reinders & van Soest is een           

gecertificeerd mediation kantoor.

Knipsel mediation.PNG

Onze professionals zijn ADR gecertificeerd registermediator / conflictcoach.  Het ADR register is het onafhankelijke en internationale register voor actieve en professionele practitioners, arbiters, conflictcoaches, mediators en onderhandelaars.

FotografieIngeborgvanBruggen-7708_edited
bottom of page