top of page
ondertekening Contract

Een outplacementtraject is maatwerk

Outplacement

Wat is een outplacementtraject?

De aanleiding tot outplacement is (dreigend) ontslag. Daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. De werknemer functioneert niet zoals verwacht en wat u als werkgever ook probeert: u komt er samen niet uit. Het kan ook zijn dat om economische redenen of door een reorganisatie de baan van een werknemer komt te vervallen. Als u vervolgens de arbeidsovereenkomst wilt beëindigen is een outplacementtraject, waarbij u de werknemer faciliteert om een nieuwe baan te vinden, vaak een onderdeel van de afspraak waaronder de werknemer instemt met de beëindiging. 

Een outplacementtraject is maatwerk

Er zijn standaard onderdelen in een outplacementtraject die gericht zijn op het vinden van de juiste werkgever en het zoeken naar een passende baan maar in het traject kunnen ook specifieke wensen aan de orde komen. Variaties zijn mogelijk, maar in een goed outplacementtraject komen in elk geval de volgende elementen terug:

  1. Verwerking van het ontslag. 

  2. Eigen kwaliteiten leren kennen. 

  3. Sollicitatietraining. 

  4. Werk zoeken. 

Afhankelijk van de situatie van de kandidaat kunnen er diverse training worden ingezet op het gebied van sociale media, competenties, acceptie en verwerking, loopbaanonderzoek en competentietest.

De prijs van een Outplacementtraject varieert van 1.500,- tot  3.970,- (prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten)

Werkgebied is heel Nederland

Particulier traject

Sinds de invoering van de transitievergoeding stelt de werkgever een bedrag vrij voor onder andere outplacementtrajecten.

Als particulier is het mogelijk om zelf een outplacementtraject aan te vragen en de vergoeding hiervoor te gebruiken. In dat geval is de vergoeding belastingvrij. 

logo blik op werk.PNG

Wij zijn Blik op Werk gecertificeerd;

Ons label mobiliteit is Blik op Werk gecertificeerd. Dit betekent dat de trajecten volgens een gedegen en gekwalificeerd systeem uitgevoerd worden. Tevens zijn er voor diverse branches subsidiemogelijkheden.

FotografieIngeborgvanBruggen-7375.jpg

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder!

bottom of page