top of page
geïnspireerd Zakenman

Een goed assessment met objectieve feedback levert waardevolle zelfkennis op

Wat is een PPA assessment?

PPA assessment (Persoonlijk Profiel Analyse)

De PPA (persoonlijke profiel analyse) van Thomas International is een simpele maar zeer effectieve manier om volledig beeld te krijgen van mensen op onder andere: competenties, (werk)gedrag, talenten, leerbaarheid, in welke omgeving iemand het best tot zijn recht komt, welke functies het best passen en hoe iemand onder druk functioneert.


Waar vroeger hiervoor vaak hele dagen onderzoek verricht werd, wordt nu de PPA ingezet.
Naast dat het een veel goedkopere methode is, vraagt het invullen van de kandidaat slechts maximaal een 10 minuten van zijn tijd.

De uitkomsten en de uitgebreide rapportage zijn echter zeer bruikbaar, accuraat en kwalitatief vergelijkbaar met de dure lange onderzoeken.

 

De PPA wordt inmiddels ingezet door vele bedrijven en instellingen, zoals ministeries, multinationals maar ook door het MKB of particulieren met een loopbaanvraag.

De PPA is in te zetten bij loopbaanvragen bij bestaand personeel, maar kan ook goed ingezet worden als onderdeel van een sollicitatieprocedure of als basis van een outplacementtraject. Reinders & van Soest heeft getrainde assessoren in dienst die de uitkomsten van het onderzoek op een objectieve manier vertalen en met de kandidaat bespreken. De combinatie van het onderzoek  en de feedback  van de coach levert voor de kandidaat de meeste zelfkennis op. Tijdens het gesprek heeft de kandidaat uitgebreid de mogelijkheid om de resultaten te bespreken en worden de uitkomsten vertaald naar gedrag en mogelijkheden in de werkomgeving.


Een PPA-traject ziet er als volgt uit:

  • De kandidaat krijgt de uitnodiging om de vragenlijst in te vullen digitaal toegestuurd.

  • Zodra vragen zijn ingevuld krijgen wij een signaal en kunnen we de rapportage produceren.

  • De uitkomsten worden door een van onze coaches geanalyseerd

  • Deze uitkomsten worden eerst persoonlijk met de werknemer besproken in een uitgebreid gesprek. Hierbij gaat het niet alleen om wat er letterlijke staat, maar vooral hoe dit te vertalen is naar gedrag en de mogelijkheden in een werkomgeving.

  • De rapportage wordt tijdens dit gesprek overhandigd.

  • De PPA wordt na toestemming van de werknemer aan de werkgever overhandigd met daarbij een gedetailleerd advies, eventueel met tips welke vragen passend zijn in een gesprek met de betreffende werknemer.

 
De kosten voor de PPA-traject zoals bovenstaand beschreven zijn € 475,- (exclusief btw en eventuele reiskosten)

logo blik op werk.PNG

Wij zijn Blik op Werk gecertificeerd;

Ons label mobiliteit is Blik op Werk gecertificeerd. Dit betekent dat de trajecten volgens een gedegen en gekwalificeerd systeem uitgevoerd worden. Tevens zijn er voor diverse branches subsidiemogelijkheden.

FotografieIngeborgvanBruggen-7375.jpg

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder!

bottom of page