top of page
FotografieIngeborgvanBruggen-7549.jpg

Wij ondersteunen bij kanker op de werkvloer

Werk en Kanker

De ervaringsdeskundigen van Reinders & van Soest bieden zowel de werkgever als werknemer

de juiste begeleiding bij kanker op de werkvloer.

In Nederland krijgen tussen de 30.000 en 40.000 werknemers per jaar te horen dat ze kanker hebben. De diagnose kanker is ingrijpend. Het confronteert uzelf, de medewerkers en directe collega's met een levensbedreigende ziekte. Iedereen reageert daar anders op. Ook speelt werk in ieders leven een andere rol. En de kijk op werk kan veranderen door de ervaring met kanker.

Ondersteuning voor werkgever en werknemer:

Op tijd de juiste aandacht bieden aan behoud van werk bij kanker kan ontslag voorkomen of er kan tijdig gekeken worden naar een oplossing die voor alle partijen passend is. Wij bieden zowel de werkgever als werknemer de juiste begeleiding wanneer u geconfronteerd wordt met kanker op de werkvloer. Onze ervaringsdeskundigen maken graag een afspraak om de mogelijkheden met u te bespreken.

 

Wij werken met ervaringsdeskundigen:

Onze adviseurs hebben ervaring met HRM en arbeidsmobiliteit maar zijn daarnaast ook ervaringsdeskundige. Zij kunnen daardoor snel achterhalen waar ondersteuning nodig is om de werksituatie en het verzuimproces te bevorderen.  

 

Sylvia Bastiaan (HR adviseur, auteur van het boek 'Kanker! Ik heb er m'n Buik vol van!')

"Door mijn werk als HR adviseur en als ervaringsdeskundige weet ik dat er grote behoefte is aan een plan op maat zodat werkgevers tijdig in het re-integratietraject kunnen sturen. Ik kan door mijn expertise inzicht geven hoe werk een onderdeel kan zijn van het leven en hoe het werk op een dusdanige wijze kan worden ingepast dat zowel de werkgever als werknemer er baat bij hebben. “Ik merk dat zowel werkgever als werknemer het als prettig ervaren dat ze mij vragen kunnen stellen die ze anders rondom kanker niet hadden durven vragen. Dat is een toegevoegde waarde die ik door mijn ziekte kan bieden aan bedrijven en hun werknemers"

Jacqueline Alleblas (Mobiliteitsadviseur)
Als ervaringsdeskundige en als werknemer heb ik gemerkt dat het voor een werkgever moeilijk is ‘hoe om te gaan met een werknemer met kanker, in relatie tot werk'. Er blijkt onder werkgevers veel onwetendheid te zijn rondom het onderwerp en is het lastig om het gesprek aan te gaan. Wat kan en mag verwacht worden van een werknemer met kanker. Door mijn eigen ervaring kan ik werknemers terug laten keren in hun kracht en werkgevers ondersteunen in het plan van aanpak en de gespreksvoering samen met de werknemer.

- Onze insteek als ervaringsdeskundigen is zakelijk en zorgzaam. Er wordt deskundig gekeken naar de belangen van de werkgever én werknemer.- 

FotografieIngeborgvanBruggen-7146.jpg
FotografieIngeborgvanBruggen-7187.jpg
foto syl en jac1.PNG
bottom of page