top of page
FotografieIngeborgvanBruggen-7549_edited

Wij begeleiden de werkgever  bij kanker op de werkvloer

Werkgever en Kanker

Als een werknemer kanker krijgt, geeft dat ook onzekerheden voor de werkgever.

Onze  ervaringsdeskundigen helpen bij het verzuimproces en zorgen dat werkgever en werknemer de juiste ondersteuning krijgt.

Als een werknemer kanker krijgt, geeft dat ook onzekerheid voor de werkgever. Vragen zoals; hoe kan en mag de zieke  werknemer benaderd worden? Hoe moeten de collega's worden ingelicht en wat mag er gecommuniceerd worden? Hoe kan geanticipeerd worden op een ziekte met een langdurig en onzeker karakter? De werkgever heeft daarnaast ook praktische zaken op te lossen om ervoor te zorgen dat het werk doorgaat en heeft rekening te houden met de regelgeving die tijdens het verzuim geldt. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee waar niet elk bedrijf op ingericht is.

Zakelijk & Zorgzaam:

Onze ervaringsdeskundigen binnen Reinders en van Soest bieden u graag de juiste ondersteuning. De insteek van onze ervaringsdeskundigen is zakelijk en zorgzaam. Er wordt deskundig gekeken naar de belangen van de werkgever en werknemer. Daarbij ondersteunen we de werkgever tijdens het proces en zorgen we dat de werknemer de benodigde begeleiding krijgt. Het zo vroeg mogelijk sturen tijdens het verzuimproces is belangrijk om te zorgen voor een betere voortgang van het arbeidsproces en de continuïteit van de organisatie.

Door onze expertise op het gebied van Werk en Kanker te combineren met de overige labels van Reinders & van Soest ( HRM advies, Mobiliteit, Recruitment en Mediation) kunnen we een brede en integrale aanpak aanbieden. Daarnaast werken we met diverse professionele instanties samen zoals bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen om de goede begeleiding in de juiste banen te leiden.

 

Naast advies en begeleiding geven we de workshop Werk & Kanker. Het is een interactieve workshop waar directie, leidinggevenden en HR functionarissen kennis kunnen opdoen over 'Hoe om te gaan met Kanker op de werkvloer.'

Wij werken met ervaringsdeskundigen:

Onze adviseurs hebben ervaring met HRM en arbeidsmobiliteit maar zijn daarnaast ook ervaringsdeskundige. Zij kunnen daardoor snel achterhalen waar ondersteuning nodig is om de werksituatie en het verzuimproces te bevorderen.  

 

Publicaties 

Sylvia Bastiaan is één van onze ervaringsdeskundige. Zij heeft aansluiting met landelijke partijen zoals het NFK en universiteiten om aangesloten te zijn bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Werk en Kanker. Naast haar uitgebrachte boek schrijft ze regelmatig columns. Hieronder leest u een aantal van haar artikelen:

HR: bied medewerkers met kanker maatwerk PWnet.nl

Onvoldoende steun op de werkvloer voor ex-kankerpatiënten HR-select.nl

Aandacht voor kanker op de werkvloer meer dan ooit nodig  NFK

Doorwerken met kanker niet iedere zieke is gelijk  telegraaf.nl

- Onze insteek als ervaringsdeskundigen is zakelijk en zorgzaam. Er wordt deskundig gekeken naar de belangen van de werkgever én werknemer.- 

foto syl en jac1.PNG
FotografieIngeborgvanBruggen-7146.jpg
FotografieIngeborgvanBruggen-7187.jpg
bottom of page