top of page
FotografieIngeborgvanBruggen-7549_edited

Wij begeleiden u bij kanker op de werkvloer

Werknemer en Kanker

Iedereen die door kanker wordt geraakt, herkent de chaos die de ziekte veroorzaakt.

De medewerkers van Reinders & van Soest die u begeleiden hebben zelf met kanker te maken gehad en begrijpen dit als geen ander. 

Wanneer u geconfronteerd wordt met kanker ontstaan er talloze gedachtes en emoties. Het is een periode waar angst en onzekerheid voorop staat. Tijdens deze periode kunnen er vragen ontstaan over uw werk: Mag ik wel weer werken, begrijpt mijn werkgever mij wel, hoe bouw ik mijn werk weer op naast alle behandelingen en onzekerheden? Kan ik mijn werk eigen werk wel blijven doen? Wat vertel ik mijn collega’s? Onze begeleiding zorgt ervoor dat u met minder stress de route kan bewandelen die bij u past.

 

De juiste expertise:
Reinders en van Soest begeleidt medewerkers met kanker én hun werkgever. Uit onderzoek blijkt dat tussen de 60% en 90% van de werknemers het werk binnen 1.5 jaar hervatten (eigen werk of een andere baan). Maar ook blijkt dat 84 % bij de diagnose geen verdere informatie krijgt over werk en kanker maar daar wel behoefte aan heeft*. Wij staan het liefst zo vroeg mogelijk in contact met alle betrokken partijen zoals de werknemer, de leidinggevende, de arbodienst etc. Dit bevordert de betrokkenheid tussen de werknemer en werkgever en vergroot de kans op terugkeer naar werk.

 

Waar kunnen we u bij helpen:

Omdat er zoveel verschillende aspecten een rol spelen bij werk en kanker is het begrijpelijk dat het lastig is om weer de juiste balans te vinden. Begeleiding bij Werk en Kanker helpt bij:

  • Acceptatie en verwerking van de ziekte

  • Kanker bespreekbaar maken in de omgeving (leidinggevende, collega’s)

  • Omgaan met de gevolgen van kanker

  • Balans tussen privé en werk

  • Regie krijgen over eigen situatie, grenzen bepalen

  • Begeleiding bij opbouwen van werk

  • Hervinden van jezelf (wat is belangrijk, waar ligt de prioriteit, loopbaan perspectief)

  • Duidelijk beeld over Wet Verbetering Poortwachter (WVP)

  • Nazorg (we zorgen ook voor begeleiding wanneer je weer aan het werk bent)

 

Vertrouwelijkheid:

De medewerkers van Reinders & van Soest die u begeleiden weten hoe belangrijkheid vertrouwelijkheid is omdat ze zelf met kanker te maken hebben gehad.

 

Wij werken volgens de regels van de privacywet en zullen uw gegevens in vertrouwen en veiligheid behandelen. Wij zullen u bij aanvang van het traject informeren hoe we dat doen.

Wij werken met ervaringsdeskundigen:

Onze adviseurs hebben ervaring met HRM en arbeidsmobiliteit maar zijn daarnaast ook ervaringsdeskundige. Zij kunnen daardoor snel achterhalen waar ondersteuning nodig is om de werksituatie en het verzuimproces te bevorderen.  

 

Samenwerkingen: 

Reinders & van Soest werkt met verschillende instanties samen om het bewustzijn en hulp rondom werk en kanker te vergroten.

Carma centrum voor leven met of na kanker & stichting Nazorg Westland

* onderzoek NFK

- Onze insteek als ervaringsdeskundigen is zakelijk en zorgzaam. Er wordt deskundig gekeken naar de belangen van de werkgever én werknemer.- 

FotografieIngeborgvanBruggen-7146.jpg
FotografieIngeborgvanBruggen-7187.jpg
foto syl en jac1.PNG
bottom of page